Obamina žurka šokirala Amerikance

© AP Photo / Manuel Balce CenetaBarak Obama i Mišel Obama igraju u beloj kući uz pesmu Majkla Džeksona "Triler"
Barak Obama i Mišel Obama igraju u beloj kući uz pesmu Majkla Džeksona Triler - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Pratite nas
Bivši američki predsednik Barak Obama snimljen je kako pleše bez maske na svojoj masovnoj proslavi 60. rođendana. Video je postavila soul pevačica Erika Badu, koja je nastupila na događaju sa svojim bendom. Video prikazuje slavljenika kako đuska na sceni, a zatim grli ženu.
Događaj je izazvao kritike republikanskih poslanika, kao i običnih ljudi na internetu, koji su optužili bivšeg predsednika da nije poštovao bezbednosna pravila o korona virusu u vreme kada u Sjedinjenim Državama raste broj zaraženih. Prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, prosečan broj novzaraženih u poslednjih sedam dana iznosi oko 100.000.
Bračni par Obama navodno je nameravao da „smanji događaj“, pozivajući samo porodicu i bliske prijatelje, ali prema američkim medijima događaju je prisustvovalo stotine gostiju, među kojim asu bili glumci, reditelji, muzičari, TV voditelji i političari.
Prema američkim medijima, 44. predsednik SAD prvobitno je planirao da ugosti oko 500 gostiju koje bi opsluživalo 200 zaposlenih, ali je odlučio da smanji broj zbog širenja delta soja kovida 19, za koji se kaže da je više prenosiv, uzrokuje teške slučajeve i „otporan“ je na vakcine.
Jedan korisnik društvenih mreža našalio se napisavši da se čini da je pandemija završena i da se život može vratiti u normalu nakon što je video kako se bivši predsednik i njegovi gosti zabavljaju bez maski.
Drugi su bili manje suzdržani i nazvali su ga licemerom.
Drugi su se žalili zbog dvostrukih standarda u američkom društvu.
Jedan korisnik je žurku označio kao događaj idealan za „super širenje“ virusa.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala