Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Brazilac je u Tokiju pokazao svetu šta je patriotizam!

© AP Photo / Andre PennerDani Alveš
Dani Alveš - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Pratite nas
Brazil je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio zlatnu medalju pobedom u finalu posle produžetaka nad Španijom (2:1), a bio je to neverovatni 43. trofej koji je prigrlio legendarni Dani Alveš.
Desni bek Sao Paola koji je blistao u redovima Barselone svojevremeno, kao i Sevilje, kasnije i Juventusa, Pari Sen Žermena, jednostavno gde god je igrao, osvajao je trofeje.
Odavno je rekorder, a u Japanu je uspeo da stigne do impoznatne brojke od 43 trofeja! Teško da će iko ikada uspeti da nadmaši takav rezultat 38-godišnjeg majstora.
On je pit-bul na terenu, za njega su godine samo broj. Imao je bronzanu medalju sa Brazilom na Olimpijskim igrama, pa je zacrtao da će u Tokiju napasti i zlato.
Ustvari, ne napasti! Nego osvojiti! Sa tim ciljem je rođeni šampion Dani Alveš stigao u „Zemlju izlazećeg sunca“. Došao i osvojio zlato!
Alveš je bio prvak Španije šest puta, u pet navrata je osvojio tamošnji Superkup, četiri puta evropski Superkup, po tri Lige šampiona i svetska klupska prvenstva, po dva puta Kopa Ameriku, Kup UEFA, francusko prvenstvo, Kup konfederacija i Superkup Francuske, a po jednom Seriju A, Kup Italije, da bi prebogatoj kolekciji trofeja konačno dodao i olimpijsko zlato, i to u 38. godini.
To može samo - Dani Alveš, i upravo bi od njega brojni mlađi sportisti, među kojima su naravno i srpski, a to se ne odnosi samo na fudbalere, već i na košarkaše, kao i sve druge, mogli da nauče kako se voli zemlja i kako se brane njene boje.
Emocije pokosile Mesija – otkrio zašto je otišao, ali nije odgovorio na glavno pitanje /video/
Rus ispravlja grešku – i za to plaća 115 miliona evra /video/
Dominacija Brazila – drugo uzastopno zlato na OI u fudbalu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala