Zbog pedofilije uhapšen senator, „zvezda u usponu“ Bajdenovih demokrata

© Fotolia / BortN66Zatvor
Zatvor - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Demokratski senator države Arizona Toni Navaret uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloletnu osobu, što je navelo lokalne demokrate da ga pozovu da podnese ostavku.
Prema policijskoj upravi Feniksa, tridesetpetogodišnjak je u četvrtak odveden u zatvor pod optužbom da je seksualno zlostavljao dečaka i pokušao da zlostavlja drugog, kao i zbog uznemiravanje dece koje se navodno dogodilo 2019. godine.
Ako bude osuđen po svim tačkama optužnice, tridesetpetogodišnji Toni Navaret može se suočiti sa zatvorom do 49 godina.
Američka TV stanica „Ej-Bi-Si njuz“ opisala je osumnjičenog zlostavljača kao „zvezdu u usponu u Demokratskoj stranci“, koji je smatran „verovatnim kandidatom za državnu funkciju, možda već 2022. godine“.
Vrlo brzo nakon što se pojavio na sudu i kada su detalji optužbi objavljeni, poslanički klubovi Predstavničkog doma Arizone i Senata izdali su zajedničko saopštenje u kojem se poziva Navaret da se povuče.
„Okolnosti i ozbiljna priroda optužbi za teška krivična dela s kojima se senator Navaret suočava nespojivi su sa njegovom ulogom izabranog zvaničnika i javnog službenika u Distriktu 30. Zloupotreba ove vrste je nepodnošljiva i mi saosećamo sa žrtvama. On bi trebao učiniti pravu stvar i odmah podneti ostavku“, naglašava se u saopštenju.
Državna sekretarka Arizone Keti Hobs pozvala je Navareta da „odmah podnese ostavku“ zbog, kako je rekla, „neverovatno uznemirujućih navoda“.
Republikanski guverner Arizone Dag Djusi takođe je pozvao Navareta da podnese ostavku zbog „odvratnih navoda“, dodajući da su njegove molitve „uz mlade žrtve i njihove voljene u ovom traumatičnom vremenu“.
Navaret je pritvoren nekoliko dana nakon što je nova anketa otkrila da gotovo dve trećine stanovnika države Njujork insistira na tome da guverner Endru Kuomo podnese ostavku zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.
Ranije ove nedelje, državna tužiteljka Njujorka Leticia Džejmes optužila je Kuoma za seksualno uznemiravanje najmanje 11 bivših i sadašnjih zaposlenih žena i kršenje više državnih i saveznih zakona.
Iako je i američki predsednik Džo Bajden, kao i sve sve veći broj poslanika i partijskih zvaničnika, pozvao Kuoma da podnese ostavku, guverner je odbacio optužbe i rekao da se neće povući.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala