Vulin: Pooštriti kaznenu politiku prema izazivačima požara

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo unutrašnjih poslovaAleksandar Vulin u poseti Pčinjskom okgrugu
Aleksandar Vulin u poseti Pčinjskom okgrugu - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas, prilikom obilaska Pčinjskog okruga, gde je u poslednjih pet dana zabeleženo više od 100 požara na otvorenom, da će insistirati na pooštravanju kaznene politike prema svima koji svojim nemarom, nehatom i nepažnjom izazivaju požare.
"Od 25. jula do danas Srbija se suočila sa više od 850 požara na otvorenom. To govori koliko smo neodgovorni, koliko ne razmišljamo, koliko sistemski nismo našli odgovor na one koji ne vode računa ni o sebi, ali ni o drugima", istakao je ministar Vulin posle obilaska područja koja su bila zahvaćena požarima i sastanka sa rukovodiocima Okružnog štaba za vanredne situacije.
© Foto : Ministarstvo unutrašnjih poslova SrbijePožari u Pčinjskom okrugu
Požari u Pčinjskom okrugu - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Požari u Pčinjskom okrugu
On je naglasio da svi oni koji izazivaju požare nehatom i nepažnjom moraju da znaju da će biti pronađeni i da će biti odgovorni za sve što su uradili, i materijalno, ali i na svaki drugi način, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
"Samo u Pčinjskom upravnom okrugu od 2. avgusta do danas zabeleženo je više od 100 požara na otvorenom na čijem je gašenju angažovano 500 vatrogasaca i više od 100 vozila, koji su povučeni iz čitave Srbije da bi ovde rešavali problem koji su napravili neodgovorni pojedinci, koji nisu razmišljali da to što zapale strnjiku može da zapali čitavo selo, nekoga liši života", istakao je ministar Vulin.
On je ukazao na to da u ovom trenutku u Pčinjskom okrugu nema požara koji su opasni, ali i upozorio da ćemo ih imati ukoliko se nesavesni pojedinci budu ponašali na ovaj način i da to niko neće moći da spreči.
"Insistiraću na tome da se promeni kaznena politika, a naravno Sektor za vanredne situacije i Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniće sve da budemo uvek spremni i sposobni da pomognemo i da zaštitimo sve naše građane", naglasio je ministar Vulin, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala