Tužilaštvo BiH traži pokretanje postupka protiv hrvatskih ratnih komandanata

CC0 / Photo by Markus Winkler from Pexels / Zastava Bosne i Hercegovine
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Ministarstvo pravosuđa i uprave Hrvatske potvrdilo je danas da je primilo zahtev Tužilaštva Bosne i Hercegovine u vezi sa postupcima protiv hrvatskih ratnih komandanata.
Sekretar Ministarstva Josip Salapić potvrdio je da je Ministarstvo primilo zahtev i da će predmete ovih dana proslediti hrvatskom Državnom tužilaštvu, koje će dalje odlučivati o predmetima.
TV Nova saznaje da je reč o zahtevu za pokretanje krivičnog postupka protiv više demobilisanih hrvatskih ratnih komandanata iz akcije „Bljesak“, a koji se terete za krivična dela ratnog zločina.
Salapić je izrazio nadu da će ovih dana hrvatsko Državno tužilaštvo, u skladu sa zakonom obavestiti javnost o čemu se konkretno radi.
Knin, obeležavanje Oluje - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
„Hrvatska vojska srpskoj kobri satrla glavu“: Govor iz Knina uz ustaški pozdrav /video/
Hrvatski predsednik Zoran Milanović je u četvrtak, 5. avgusta, u govoru u Kninu poručio BiH da je reč o nedokazanim delima i da će Hrvatska zaštititi svoje ratne komandante.
Hrvatske oružane snage su u akciji „Oluja“ etnički očistile Srbe sa prostora severne Dalmacije, Like, Banije i Korduna, a državni vrh Hrvatske je u četvrtak, 5. avgusta, proslavio ovaj datum u Kninu kao „Dan pobede“.
U hrvatskoj akciji „Bljesak“ srpski narod je proteran iz Zapadne Slavonije.
Tokom akcije „Oluja“ za nekoliko dana je sa svojih vekovnih ognjišta proterano više od 220.000 Srba, dok ih oko 1.800 ubijeno, prenosi RTRS.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala