Tri prstena oko Guče: Ko može na Sabor trubača i kako je zamišljena kontrola posetilaca

© Tanjug / Rade PrelićSpomenik trubaču u centru Guče
Spomenik trubaču u centru Guče - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Na Sabor trubača u Guči moći će da uđu osobe sa potvrdom o vakcinaciji protiv kovida 19 ili preležanoj bolesti, kao i sa negativnim PCR testom i negativnim brzim antigenskim testom, navodi se u zvaničnom saopštenju Opštine Lučani.
Kako je odlučeno na zasedanju sednice opštinskog Štaba za vanredne situacije, kontrola će se vršiti u tri prstena.
Prvih pet punktova za brze antigenske testove nalaziće se na parkingu motela "Livade" u Preljini, na parkingu pumpe "Leonardo" u Čačku, na punktu na Grabu i punktovima "Antović petrol" u Lučanima i "Industrijski kombinat" u Guči, preneo je Tanjug.
U drugom prstenu biće postavljeno sedam punktova koji će obezbediti sve ulaze u Guču, dok će treći prsten (branjena zona) biti postavljen u samom jezgru varošice i činiće ga pet punktova u svrhu kontrole propisanih epidemioloških mera.
Takođe, na drugom prstenu nalaziće se i redari koji će proveravati da li posetioci imaju odgovarajuće potvrde, dok će onima bez potvrda biti zabranjen ulaz na manifestaciju.
Organizatori ovogodišnjeg Sabora trubača očekuju do 50.000 posetilaca, a brzi antigenski testovi biće besplatni. Testiranje će vršiti radnici Doma zdravlja Čačak, Doma zdravlja Lučani i Zavoda za javno zdravlje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala