Protesti u Bangkoku: Sukobi sa policijom – barikade, suzavac i gumeni meci na ulicama /video/

© Foto : Skrinšot, Telegra nalog Sputnjik SrbijaProtesti u Bangkoku
Protesti u Bangkoku - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Više od hiljadu demonstranata na Tajlandu sukobilo se danas sa policijom, dok su protestovali zbog vladinog neuspeha da se izbori sa epidemijom korona virusa i njenog uticaja na ekonomiju zemlje.
Demonstranti su krenuli prema Vladinoj kući, gde je kancelarija premijera Praut Čan-očea, tražeći njegovu ostavku, prenosi Rojters.
Policija je demonstrantima blokirala put u glavnom gradu Bangkoku, koristeći barikade, suzavac i gumene metke kako bi demonstrante vratila nazad, a oko stotinu policajaca viđeno je u opremi za razbijanje demonstracija nedaleko od mesta okupljanja demonstranata.
Ulične proteste protiv vlade održavalo je poslednjih nedelja nekoliko grupa, uključujući bivše političke saveznike premijera Prauta, dok nezadovoljstva rastu zbog njegovog upravljanja epidemijom korona virusa i štete koje su pandemijske mere nanele ekonomiji.
Tajland je danas izvestio o rekordnom broju od skoro 22.000 novih infekcija kovidom 19 u jednom danu i 212 preminulih, najvećem broju smrtnih slučajeva, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala