Patrijarh Porfirije: Pomozimo Grčkoj

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh srpski Porfirije
Patrijarh srpski Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Srpski patrijarh Porfirije izdao je nalog svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačke da se na svim bogosluženjima skupljaju prilozi za građane Grčke, koja je pogođena katastrofalnim požarima.
Kako je saopštila Informativna služba Srpske pravoslavne crkve patrijarh je takođe arhiepiskopu atinskom i sve Jelade Jeronimu pismo u kojem izražava saučešće postradalima i ljubav i podršku Crkvi i grčkom narodu povodom katastrofalnih požara.
"Patrijarh je zamolio arhiepiskopa Jeronima da sveštenstvu i bratskom grčkom narodu, pogotovo u oblastima koje se najviše pogođene vatrenom stihijom, prenese molitve vascelog srpskog pravoslavnog roda koji nije i nikada neće zaboraviti da je u skoroj prošlosti gotovo jedinog prijatelja u velikim, ratnim nedaćama koje je preživeo imao u bratskom grčkom narodu i sestrinskoj Jeladskoj Crkvi", navodi se u saopštenju SPC.
"Izobilna pomoć koju ste Vi, naša grčka braća i sestre, slali u srpske zemlje predstavljala je za nas ne samo hranu, odeću, obuću i druge potrepštine, nego i znak da u našoj blizini imamo najbliže prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi kojoj smo bili izloženi“, istakao je patrijarh Porfirije.
Pročitajte još:
Požar u Bodrumu - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Mediteranom se šire požari, dim zagađuje region /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala