Rus ispravlja grešku – i za to plaća 115 miliona evra /video/

© AP Photo / Antonio CalanniIbrahimović i Lukaku
Ibrahimović i Lukaku - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Belgijski napadač Romelu Lukaku nalazi se na korak do povratka u Čelsi, klub koji vode Rusi Roman Abramovič i Marina Granovska, za rekordnih 115 miliona evra.
Lukaku iza sebe ima fantastičnu sezonu u Interu, a ranije tokom godine je naveo da želi da ostane u Italiji.
Stav čelnika milanskog kluba bio je i da Romelu nije na prodaju, ali je došlo do obrta, pa će se na kraju Lukaku vratiti u Čelsi, klub iz kojeg je otišao kao višak 2014. godine.
On je tada iz Londona prešao u Everton, koji je platio u to vreme rekordnih 35 miliona evra za belgijskog golgetera, u kojeg Roman Abramovič i njegovi saradnici nisu dovoljno verovali.
Lukaku je u međuvremenu igrao i za Mančester junajted, gde je beležio toplo-hladne partije, ali je konačno potpuno procvetao u Interu.
Potrebnih 115 miliona evra predstavlja ispravljanje greške načinjene 2014. godine kada je Abramovič pustio Lukakua, ali i rekordan iznos novca koji je Čelsi ikada platio za nekog igrača.
Sada već 28-godišnji napadač je tokom prethodne dve sezone postigao 47 golova na 72 utakmice za Inter u Seriji A, te im pomogao da dođu do Skudeta prvi put još od 2010. godine.
Ovaj transfer umalo je postao najveći u istoriji britanskog fudbala, ali je pre samo nekoliko dana Mančester siti platio 118 miliona evra Aston Vili za Džeka Griliša.
Gotovo je: „Mesi je naš“
Dominacija Brazila – drugo uzastopno zlato na OI u fudbalu! /video/
Maksimir bi zbog ustaških simbola mogao „pod katanac“ za meč sa Zvezdom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala