Legendarni Litvanac gradi imperiju – Bulsi se vraćaju na veliku scenu!

© AFP 2023 / DOUG PENSINGERProslavljeni litvanski košarkaš – Arturas Karnišovas
Proslavljeni litvanski košarkaš – Arturas Karnišovas - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Arturas Karnišovas, proslavljeni litvanski košarkaš, a danas ugledni funkcioner, radi fenomenalan posao kao potpredsednik Čikago Bulsa i nedavnim potezima na tržištu najavio je veliki povratak slavne franšize.
Karnišovas je pre nešto više od godinu dana napustio Denver Nagetse i otišao put Čikago Bulsa sa namerom da vrati franšizu iz Ilinoja na staze stare slave.
Bivši litvanski reprezentativac napravio je veliki posao tokom sedam godina u Denveru, jedan je od najzaslužnijih za dolazak Nikole Jokića i stvorio je odličan tim oko srpskog košarkaša.
Uspeh koji je napravio sa Nagetsima automatski ga je vinuo među najcenjenije funkcionere u NBA, te su Bulsi, videvši kako je preporodio Denver, odlučili da ga angažuju.

Nikola Vučević

Na početku je bio tih, u prvih nekoliko meseci Čikago nije mnogo forsirao, ali čim su dobili šansu da ojačaju sastav – to su i učinili. Pre nekoliko meseci Karnišovas je zajedno sa saradnicima putem trejda doveo Nikolu Vučevića iz Orlando Medžika.
Crnogorski centar jedan je od najboljih u ligi i Bulsi su instant postali konkurentni na Istoku.
Plej-ofu nisu uspeli da obezbede, ali su dobili odličan dinamični duo u vidu Lavina i Vučevića, te je i samim tim dosta lakše privući ostale igrače kada imate takva dva košarkaša u timu.
To se ovog leta i dogodilo.

Lonzo Bol

Mladi plejmejker odlučio je da napusti Nju Orleans Pelikanse i potpiše četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 85 miliona dolara sa Čikagom.
Lonzo je došao u ligu sa epitetom koledž zvezde, ali u prvim godinama nije uspeo da opravda zvanje drugog pika. Međutim, i pored toga jedan je od najboljih defanzivaca na poziciji pleja i dosta je napredovao u šutu.
Bol i Lavin činiće jedan od najboljih bekovskih parova, a ono što je najvažnije – Zek (Lavin) dobio je sjajnog odbrambenog igrača uz sebe, nešto što mu je bilo neophodno.

Aleks Karuzo

Lonzo Bol se očekivao, ali dolazak Aleksa Karuzo je veliko iznenađenje. Bivši košarkaš LA Lejkersa potpisao je 4-godišnji ugovor u vrednosti od 37 miliona dolara i dodatno će unaprediti spoljnu liniju Čikaga.
Karuzo nije zvezda, nije košarkaš koji će donositi 15-20 poena svako veče, ali njegov intenzitet igre, odbrana i energija sa kojom igra ne može da se vidi u statistici.
Mnogi smatraju da je bio srce i duša LA Lejkersa, te predstavlja veliko pojačanje za franšizu iz Ilinoja.

Demar Derozan

Spekulisalo se prethodnih dana da bi iskusni ol-star košarkaš mogao u Čikago, ali niko nije shvatao to ozbiljno jer su interesovanje pokazivali i Lejkersi, Klipersi, Majami...
Međutim, Karnišovas, Eversli i ostali ljudi iz vrha Bulsa bili su jako uporni i uspeli su da nagovore četvorostrukog ol-stara da potpiše ugovor u vrednosti od 85.000.000 (četiri godine).
Derozan daje potpuno novu dimenziju Bulsima, ekipa dobija dodatnog plejmejkera, čoveka koji može da kreira za sebe i za druge, a pritom sposoban je da odigra i kvalitetnu odbranu.
Bulsi su apsolutni pobednici ovogodišnjeg prelaznog roka u NBA, a veliko priznanje treba odati Arturasu Karnišovasu koji još jednom pokazuje da je među najboljima u ovom poslu.
Potencijalna startna postava Čikago Bulsa:
Plejmejker: Lonzo Bol
Bek: Zek Lavin
Nisko krilo: Demar Derozan
Visoko krilo: Patrik Vilijams
Centar: Nikola Vučević
Klupa: Kobi Vajt, Aleks Karuzo, Troj Braun junior, Denzel Valentajn, Lauri Markanen...
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Bjelica ima novi NBA klub
Srpski košarkaš Alen Smailagić u dresu Golden Stejt Voriorsa - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Smajli napušta Ratnike – hoće li put Beograda?
Trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Đorđević potpisao, novi Srbin vodi turskog giganta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala