Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Surova realnost „Đokomanije“ /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Francuski mačevalac Žulijen Mertan prokomentarisao je pojavu Novaka Đokovića u Olimpijskom selu u Tokiju, koja je potencijalno odmogla srpskom teniseru u pohodu na medalju.
Đoković je momentalno po dolasku na Olimpijske igre bio najveća zvezda, te se slikao sa velikom većinom sportista koji su ga idealizovali.
U Tokiju je zavladala prava „Đokomanija“, te su društvene mreže danima bile preplavljene raznim slikama sa najboljim teniserom u istoriji.
To je svakako prijalo najboljem srpskom sportisti, koji je praktično svima uslišavao molbe za slikanjem, ali ga je značajno iscrpelo i napravilo kontraefekat.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Đokomanija! /foto, video/
Zbog svega je u jednom trenutnu Novak morao da se povuče i da napravi distancu od svojih obožavatelja, a kako je izgledala pomama za Srbinom opisao je pomenuti Mertan.
„Đoković je sedeo u kafeteriji i svi su ga uznemiravali. On je 'zlatan' čovek, uradio je sve što su od njega tražili. Mi smo sedeli za stolom i razmišljali: 'Nećemo da ga smaramo'. A onda smo, sat ili dva kasnije, šetali selom i prošao sam pored njega. Bio je sam i ja sam morao da odem i da ga zamolim da se slikamo“, rekao je Mertan.
Podsetimo, Novak zbog povreda i premora, ali i loše igre u završnici turnira, nije uspeo da osvoji nijednu medalju.
Američka glumica uputila izvinjenje zbog lažne vesti o Đokoviću
„Tata, patriotizam je mnogo jak u mom srcu“ – Srđan Đoković otkrio emotivnu prepisku sa Novakom
Nadal gubi konce – napao Đokovića „na neviđeno“ i upleo se u sopstvene reči
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala