Češki premijer: Pogodili su me jajetom u glavu, morao sam da pobegnem u poslastičarnicu

© AP Photo / Olivier MatthysAndrej Babiš
Andrej Babiš - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Protivnici vakcinacije u Pruhonjicama kraj Praga napali su češkog premijera Andreja Babiša na predizbornom mitingu, zbog čega je morao da se skloni u obližnju poslastičarnicu pošto su ga gađali jajima, a policija je uhapsila dvojicu izgrednika.
"Bili su ovde iz Bloka slobodan, antivakcinaši i pogodili su me jajetom u glavu. Takođe i 12-godišnju devojčicu. Jednu gospođu su šamarali zato što je čekala da joj potpišem knjigu", izjavio je za list Bleskizgred premijer Babiš.
Babiš je danas u Pruhonjicama, gde živi sa porodicom, na trgu potpisivao predizbornu knjigu u kojoj hvali uspehe vlade i delio građanima sladoled na mitingu pred oktobarske parlamentarne izbore.
Još pre mitinga, udruženje građana "Milion trenutaka za demokratiju" iscrtalo je jutros na trgu gde je organizovan miting, kredom bele krstove za više od 30.000 žrtava pandemije kovid-19 u Češkoj, kao što su učinili u martu, tada sa dozvolom gradskih vlasti na Staromnjestskom trgu u Pragu.
"Andrej Babiš u svojoj kampanji nastoji da odvuče pažnju sa svih svojih skandala. Pre svega od svoje odgovornosti za haotično upravljanje državom u vreme pandemije. Želeli smo da podsetimo da time što će deliti sladoled na trgu tu odgovornost za niz uništenih života neće sakriti", rekao je šef udruženja Benjamin Rol.
Poslepodne su se na mitingu pojavili protivnici vakcinacije sa češkim zastavama i transparentima "Vakcine su opasne" i nekoliko desetina približilo se štandu gde je premijer potpisivao knjigu da bi jedan od demonstranata bacio jaja i pogodio premijera.
Specijalci češke policije za razbijanje demonstracija premijera su odveli u obližnju poslastičarnicu uz uzvike mase "Andrej, izlazi dok te ne zabrane", parafrazirajući slogan premijerove knjige "Deli dok ne zabrane".
Muškarca koji je bacio na premijera jaja i još jednog demonstranta policija je uhapsila uz bučne proteste ostalih demonstranata koji su opkolili policijsko vozilo i pokušali da spreče da ih policija odveze u pritvor.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala