Ruski ambasador u Vašingtonu: Zbunjuju izjave SAD o slanju posmatrača OEBS-a na izbore za Dumu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u SAD Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Žaljenje američkog Stejt departmenta zbog nedolaska posmatrača OEBS-a na parlamentarne izbore u Dumi zbunjuje, jer je to izbor samog OEBS-a, a Rusija je bila spremna da pozove posmatrače, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
„Izjava Stejt departmenta, blago rečeno, zbunjuje. Čini se da portparol Departmenta nije u potpunosti upoznat sa situacijom. Podsetimo, ruska strana bila je spremna da primi grupu posmatrača iz Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava u broju koji nije manji od onog koji je ova struktura slala na predsedničke izbore u SAD 2020. Odbijanje da pošalje stručnjake isključivo je izbor Kancelarije za ljudska prava”, rekao je Antonov.
OEBS - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
OEBS se oglasio: Zašto su tražili da 500 posmatrača prati izbore u Rusiji
Prema njegovim rečima, nezavisno praćenje procesa glasanja dostojno poverenja ne treba da bude povezano sa brojem posmatrača.
„Želeli bismo da se američka strana podjednako delikatno odnosi prema izbornim procesima u Sjedinjenim Američkim Državama“, istakao je Antonov.
Ranije je portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio da Sjedinjene Američke Države žale što će ograničenja koja su ruske vlasti uvele zbog epidemiološke situacije sprečiti OEBS da nezavisno posmatra izbore za Državnu dumu Rusije.
Pročitajte još:
Moskva: OEBS deo projekta Amerike s ciljem obuzdavanja Rusije
Ruski diplomata: OEBS nameće svoje standarde za praćenje izbora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala