Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Uzaludni vapaj Ruskinje: „Zašto nije odmah izbačena? Spremne smo da sednemo na avion!“

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKORuska odbojkašica Natalija Gončarova
Ruska odbojkašica Natalija Gončarova - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Ruska odbojkašica Natalija Gončarova govorila je o brazilskoj odbojkašici Tandari Kaišeti, koja je izbačena iz Tokija zbog pozitivnog doping testa.
Kaišetu je Olimpijski komitet Brazila udaljio sa Olimpijskih igara jer je dobila pozitivan nalaz uzet tokom priprema za Tokio.
Iskusna brazilska reprezentativka, olimpijska šampionka iz Londona, igrala je u mečevima protiv Srbije, gde je postigla 19 poena, ali i Rusije u četvrtfinalu, kada je eliminisala Zbornaju zabeleživši šest poena.
Odbojkašice Brazila - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Skandal u Tokiju – Brazilka dopingovana igrala protiv Srbije i Rusije!
Brazilke su prošle u polufinale, zatim su savladale i Južnu Koreju za finale, a Ruskinje su se zaputile kući.
„Trebalo bi da postoje jasna pravila koja je lako shvatiti oko kršenja pravila o dopingu. Ako je uzorak uzet 7. jula, zašto su onda tek sada objavljeni rezultati i zašto igračica nije izbačena pred početak Olimpijskih igara? Na kraju je ona odigrala šest mečeva na Igrama, a pozitivan test imala još u julu“, rekla je 32-godišnja Gončarova, a preneo ruski „Sport“.
Kako prenosi isti portal, meč četvrtfinala između Rusije i Brazila nije moguće ponoviti, jer pravila VADA nalažu da je potrebno da barem dva igrača budu pozitivna na doping testu za diskvalifikaciju.
„Frustrirajuće je što pravila nisu jasna. Mi smo spremne da sa zadovoljstvom sednemo na avion i ponovimo meč sa Brazilom“, dodala je Gončarova, ali, kako stvari stoje, uzaludno.
Trubači, pesma, srpska zastava; Datunašvili: Srbija je moja kuća!
Spektakl u Tokiju – Rusi srušili Amerikance!
„Ovaj uspeh dugujem svim ljudima iz Srbije – hvala ti, Srbijo!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala