Rus je spremio 100 miliona za „zver“, ali je odgovor bio „ne“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaLukaku u sjajnom prodoru posle kog je De Brojne postigao fantastičan pogadak
Lukaku u sjajnom prodoru posle kog je De Brojne postigao fantastičan pogadak - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Aktuelni prvak Evrope Čelsi uputio je zvaničnu ponudu Interu za napadača Romelua Lukakua, „tešku“ vrtoglavih 100 miliona evra, dok bi put Milana u „paketu“ krenuo i levi bek Markos Alonso, ali je odgovor bio negativan.
Teže je ostati na vrhu, nego se popeti na njega, svestan je toga i ruski milijarder Roman Abramovič čiji se Čelsi prošle sezone popeo na krov Evrope preko Mančester sitija golom Kaja Haverca.
I sada je Rus svom menadžeru Tomasu Tuhelu obezbedio preko potrebna sredstva da dodatno ojača igrački kadar, ne bi li se borio za odbranu titule u Ligi šampiona, ali i napao trofej namenjen prvaku Premijer lige, kao i Karling i FA kupa.
Tuhel je prvo odvojio ozbiljna finansijska sredstva da dovede supertalentovanog Norvežanina iz Dortmunda, Erlinga Halanda, ali „milioneri“ to nisu hteli ni da čuju.
Kurs je morao ekspresno da bude promenjen, pronađena je nova „meta“, a izbor je pao na Romelua Lukaku, gol-mašinu i najboljeg fudbalera Serija A u sezoni 2020/21.
Robusni Belgijanac je najzaslužniji što je Inter prekinuo dominaciju Juventusa posle dugih 11 godina, s obzirom na to da je postigao 24 pogotka na 36 utakmica, imao je i 11 asistencija.
Ipak, nije se dugo čekalo na odgovor Intera. Jasno i glasno su poručili Čelsiju da Lukaku nije na prodaju i da će i naredne sezone on biti udarna igla nero-azura.
Jasno je da će Čelsi sada morati da se okrene nekom trećem napadačkom rešenju, a napadač im je preko potreban, pošto je Stamford bridž napustio Olivije Žiru, koji već trese mreže u dresu Milana.
Zvezda je šerif na Marakani, a Dinamo joj je u mislima
Mamić preko Sputnjika šalje molbu Vučiću: Voleo bih da budem na „Marakani“
Javio se Srbin iz Rusije – i opleo po Crvenoj zvezdi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala