Putin: Pokušaji politizacije sporta su ništavni i besmisleni

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZastava Olimpijskog komiteta Rusije na ceremoniji dodele medalja
Zastava Olimpijskog komiteta Rusije na ceremoniji dodele medalja - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Oduzimanje zastave i himne ne utiče na performanse ruskih sportista, nastupi sportista dokazuju da su pokušaji politizacije sporta besmisleni, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Ali s druge strane, to ne utiče na kvalitet nastupa naših sportista. Mislim da oni, naši sportisti, svojim nastupima na najbolji mogući način dokazuju da su svi pokušaji politizacije sporta ništavni, besmisleni, pa čak i štetni... nemaju nikakvog smisla“, rekao je Putin tokom susreta sa radnicima i graditeljima fabrike za proizvodnju suvog građevinskog materijala „Cemiks“ u Baškiriji.
„Govorimo o odsustvu ruske zastave. Da, bilo bi bolje da je ima. Ali naši sportisti imaju na trenerkama značku Olimpijskog komiteta Rusije sa ruskom trobojkom. Pa šta?“, dodao je on.
Komentarišući zabranu izvođenja ruske himne na Olimpijskim igrama u Tokiju, Putin se našalio da svet treba da se upozna sa ruskom klasikom.
„Više im se sviđa muzika Čajkovskog nego muzika Aleksandrova? Ne znam, neka slušaju muziku Čajkovskog… Neka se svet upozna sa ruskom klasikom. Tako i treba“, rekao je ruski lider.
Sportisti Ruske Federacije na Igrama u Tokiju učestvuju pod zastavom Olimpijskog komiteta Rusije, a umesto himne se svira fragment prvog koncerta Petra Čajkovskog.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala