Putin: Rusija domaćin Olimpijskih igara – pokrenućemo to pitanje uskoro

© POOL / Uđi u bazu fotografija„Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom
„Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Sportske organizacije i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zainteresovane su da Rusija pretenduje na održavanje najvećih sportskih dešavanja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Kako kaže, to pitanje može da se pokrene nakon 2022. godine.

„Što se tiče budućnosti, ta ograničenja su na snazi (odluka Sportskog arbitražnog suda) do kraja 2022. godine. Mislim da će od tog trenutka biti okončani svi napori da se Rusija ograniči ili nekako pridavi u sportskoj sferi. Tada ćemo moći da postavimo pitanje i o održavanju najvećih međunarodnih takmičenja“, odgovorio je predsednik na pitanje da li bi ruska Ufa mogla da postane olimpijska prestonica.

Šef Rusije smatra da su svetske sportske organizacije, uključujući i MOK, zainteresovane da Rusija bude jedan od učesnika i pretendenata na održavanje najvećih svetskih takmičenja, jer je, kako kaže, Moskva na najbolji način pokazala da to zna da uradi na najvišem nivou.
Što se tiče Ufe, ruski lider je rekao da prestonica Baškirije može da pretenduje da bude domaćin takmičenja najviše klase.
Mačka gleda kroz prozor zgrade Ruskog olimpijskog komiteta. - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Da li će Olimpijske igre sebe zabraniti u Rusiji?
Cportski arbitražni sud je 17. decembra 2020. godine objavio odluku o sporu između Svetske antidoping agencije (VADA) i Ruske antidoping agencije (RUSADA). Ublažio je sankcije VADA protiv ruskog sporta smanjujući kaznu za pola u odnosu na prvobitni zahtev. U skladu sa odlukom, ruski sportisti ne mogu da učestvuju na velikim međunarodnim takmičenjima pod zastavom i uz himnu Rusije do 16. decembra 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala