Požari u Srbiji podmetnuti?

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaŠumski požari
Šumski požari  - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je veoma zabrinut za Pčinjski okrug jer je tamo, u kratkom roku, izbio veliki broj požara na potpuno različitim lokacijama. Izrazio je sumnju da su neki od tih požara podmetnuti.
„Sutra ću otići zajedno sa gospodinom Čaušićem, koji je zadužen za Sektor za vanredne situacije u MUP-u, u Pčinjski okrug, da vidimo šta se tamo dešava — da razgovaramo i sa policijom i sa lokalnom samoupravom i sa Elektroprivredom. Za Pčinjski okrug sam veoma zabrinut, imamo veliki broj požara i bojim se, sumnjam da su mnogi od njih čak i podmetnuti“, istakao je Vulin.
Dodaje da kada u manje od dva sata imate blizu 40 požara na različitim lokacijama, onda morate da se zabrinete i razmišljate da li je sve to neki prirodni uzrok ili, ipak nije.
Vulin je istakao da je važno da su požari na Zlatiboru i Tari lokalizovani, i na tome je čestitao svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije.
„I požar o kojem smo se posebno brinuli u blizini vojnog repetitora je, takođe, lokalizovan“, rekao je Vulin.
Na tome je posebno čestitao pripadnicima SVS.
„Vetar je duvao brzinom od preko 80 kilometara na sat, gorele su uniforme, jedan naš pripadnik je trenutno u bolnici, nagutao se dima, ali nadamo se da će biti sve u redu. Još jednom molim sve građane, vodite računa da izbegnemo što se izbeći može“, poručio je ministar.
Vulin je podsetio da se ceo Balkan suočava sa požarima i da Srbija pomaže trenutno Severnoj Makedoniji i da je spremna da pomogne svakoj zemlji kojoj je pomoć potrebna, navodi se u saopštenju MUP-a.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala