Moskva: OEBS deo projekta Amerike s ciljem obuzdavanja Rusije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
OEBS učestvuje u projektu Amerike na obuzdavanju Rusije a odbijanje da pošalju posmatrače na parlamentarne izbore ima za cilj da se veštački izazove skandal u vezi sa izborima kako bi se potom doveo u sumnju njihov legitimitet, rekao je zamenik Komisije Saveta federacije za očuvanje državnog suvereniteta Andrej Klimov.
„Članovi Komisije odlično znaju da nije svima u inostranstvu potrebna objektivna ocena ruskih izbora. U više navrata smo izjavljivali da je Vašington je još na proleće doneta odluka o diskreditaciji izbora za Dumu po svaku cenu“, rekao je on.
Klimov podseća da se u američkom Zakonu „O suprotstavljanju protivnicima Amerike putem sankcija“ iz 2017. godine među strukturama „koje treba da nas obuzdavaju pominje i OEBS“.
„Ne krije li se u tome uzrok navodno neočekivane odluke ODIHR da ne uputi u Rusiju svoje posmatrače. Sudeći po svemu cilj takve odluke bio je da se veštački izazove skandal oko izbora kako bi se doveo u pitanje njihov legitimitet “, rekao je Klimov.
On je rekao i da su posmatrači „kolektivnog Zapada“ pokušali da se mešaju u izbore u Rusiji što je neprihvatljivo.
Izbori za Dumu održavaju se 19. septembra.
Podsetimo, OEBS je odlučio da ne pošalje posmatrače na parlamentarne izbore u Rusiji. U saopštenju organizacije se navodi da je odluka doneta zbog „ograničenja koja su uvele ruske vlasti“.
Zgrada Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Amerika podržava OEBS: Rusija ipak neće izbeći pažnju međunarodne zajednice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala