Lokalizovani požari na Zlatiboru i Tari, i dalje tinja na Muretnici /video/

© Sputnik / Dušan RadivojevićŠumski požar
Šumski požar - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Šumski požar koji je u četvrtak zahvatio brdo Gradinu iznad Zlatibora i Zaovine na Tari tokom noći potpuno su stavljeni pod kontrolu, a i dalje je neizvesno samo na Muretenici.
Vatra je na Gradini zahvatila površinu od više od 40 hektara četinarske šume i niskog rastinja, javila je Rina.
Načelnik Sektora za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić izjavio je da su vatrogasci uspeli da uđu u središnje delove i lokalizuju vatru.
„Na Gradini je mirno, a ekipe trenutno dežuraju kako ne bi došlo do bilo kakve nepredviđene situacije. Najvažnije je da u požarima niko nije povređen, a ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene ni kuće, niti meštani sela koja se nalaze u blizini“, naglasio je Cicvarić.
Pod kontrolu je stavljen i požar na teritoriji opštine Nova Varoš.
U selu Vraneši potpuno je ugašen, dok na Muretnici i dalje na pojedinim mestima tinja vatra.
„Većina požara je u potpunosti lokalizovana, osim onog na brdu Brijač. Vatrogasne ekipe su na terenu i očekujemo da će tokom dana i taj deo biti stavljen pod kontrolu“, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.
Dodao je da meštani svih sela danas imaju struju, nakon što je snabdevanje električnom energijom juče bilo prekinuto.
Požar je stavljen pod kontrolu i na Zaovinama gde je izgorelo oko 20 hektara šume, a vatra progutala čak jedan zidani objekat, koji je bio napušten.
„U gašenju je učestvovalo oko 70 ljudi, vatrogasci, radnici Nacionalnog parka i oko dvadesetak meštana. Nakon nekoliko sati vatra je stavljena pod kontrolu. Došlo je i do kvara na elektromreži koji je juče tokom dana saniran, pa su meštani dobili struju“, izjavio je Miloš Lazić iz Zaovina, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala