Podrhtava evropsko tlo – Mesi stiže u Pariz!

© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi, Barselona
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Lionel Mesi, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, karijeru će navodno nastaviti u Pari Sen Žermenu prenose najugledniji fudbalski novinari Evrope.
Argentinac je u četvrtak ostao u šoku jer Barselona, zbog finansijskih pravila LA Lige, nije mogla da finalizuje ugovor, te je i zvanično napustio katalonski klub.
Činilo se da nikada neće doći do ovog dana, ali Mesi naredne sezone neće nositi dres Barselone, a kako stvari stoje najverovatnije će se preseliti u Pariz kod Nejmara, Di Marije, Mbapea...
Čelni ljudi Pari Sen Žermena, na čelu sa bogatim vlasnikom iz Katara, čim su saznali da je Mesi napustio Barselonu, krenuli su operaciju dovođenja legendarnog Argentinca, a veliku ulogu u svemu igrao je, i igra i dalje, Nejmar koji nekoliko godina igrao u Barsi sa Mesijem.
Prema pisanju Đanluke di Marcija, Fabricija Romana i ostalih uglednih novinara, PSŽ je uveliko u kontaktu sa Mesijem i njegovim ocem i u narednim danima/satima trebalo bi da se ozvaniči saradnja.
Ugovor će biti potpisan do 2023. godine uz opciju produžetka na još jednu godinu, a finansijski detalji još nisu poznati. Neki manje pouzdani izvori navode da bi Mesi mogao da potpiše ugovor koji bi mu godišnje doneo i do 40 miliona evra, odnosno 120 za tri godine.
Podsećamo, Barselona je preko limita kada je reč o platama igrača, te zbog toga nije mogla da dogovori novu saradnju sa Argentincem.
Budžetska ograničenja za svaki klub zasnovana su na njihovoj zaradi, prihodima i gubicima, režijskim troškovima, investicijama i otplati duga.
Barselona ne zadovoljava ova ograničenja i bilo je nemoguće postići dogovor sa Argentincem.
PSŽ nema takvih problema i ako Mesi ode u Pariz, francuski gigant automatski postaje, na papiru, najbolja ekipa na svetu.
Leo Mesi prosle promašenog penala protiv Pari Sen Žermena - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
„Mesi je u šoku“
Trese se Katalonija: Mesi napustio Barselonu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala