Italijani na ulicama zbog obavezne kovid propusnice /video/

© Angelo CarconiProtest pristalica Pokreta pet zvezdica ispred Senata u Rimu
Protest pristalica Pokreta pet zvezdica ispred Senata u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
U Rimu i nekoliko drugih gradova održavaju se protesti protiv italijanske zdravstvene propusnice i aplikacije koja dokazuje da su građani i stanovnici potpuno vakcinisani.
Hiljade ljudi protestovalo je protiv pooštravanja zakona po kom od 1. septembra nastavnici, studenti i i putnici u vozovima, avionima, brodovima i međugradskim autobusima moraju da poseduju zdravstvenu propusnicu ili će se suočiti sa novčanim kaznama od 400 do 1.000 evra za nepoštovanje.
Sa namerom da ubrza vakcinaciju kako bi suzbili visokozarazni delta soj, vlada je već donela uredbu da će od sutra propusnica biti obavezna za sve koji žele da obeduju u unutrašnjosti restorana, kao i da koriste niz usluga ili sportskih aktivnosti.
„Izbor vlade je da zelenom propusnicom izbegne koliko god je moguće zatvaranja i da obezbedi slobodu“, rekao je ministar zdravlja Roberto Speranca. Nastavnici neće moći da rade bez sertifikata nakon pet dana odsustva i neće biti plaćeni.
Protesti u Pariz zbog najave da će se za ulazak u barove tražiti potvrda o vakcinaciji. - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Francuska na nogama posle odluke Vrhovnog suda /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala