Dodik: O čemu priča Bakir Izetbegović?!

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi Bakir Izetbegović trebalo da razgovara i sa Srbima i Hrvatima, a ne sa strancima da bi se rešilo, kako je ocenio, nemoguće stanje u BiH.
„Izetbegović ne treba da umišlja stvari i daje sebi na značaju jer ga ovih dana nisam ni pomenuo“, rekao je Dodik za Srnu, dan nakon što je predsednik Stranke demokratske kazao da sa Dodikom ne želi da učestvuje na neformalnim sastancima koji bi se održavali van zvaničnih institucija BiH.
Srpski član Predsedništva je potom upitao o čemu Bakir Izetbegović priča, kao i ko je njega uopšte pomenuo formalno i neformalno, preneo je RTRS.
„Neka prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietičnoj BiH, neka onda pokaže na delu i odgovori — koliko je Federacija BiH multietična, gde su Srbi u tom entitetu, gde su njihova prava, imaju li oni uopšte prava po njegovom shvatanju multietičnosti“, naglasio je Dodik.
Ocenio je da je Izetbegović ocenom da je Dodik uvredio Bošnjake rekavši da su podanici, upravo sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca.
„I da ga podsetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe ‘lošim narodom’, zaključio je Dodik.
Podsetimo, Izetbegović je nakon Dodikove izjave da je spreman da sedne sa političkim predstavnicima Bošnjaka i Hrvata, bez posredstva stranaca, a sa ciljem prevazilaženja aktuelne situacije, odgovorio da nema nameru da pregovara u, kako je naveo, bošnjačko-hrvatsko-srpskim formatima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala