Vučić sa američkim kongresmenima, podrška za „Otvoreni Balkan“

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sa američkim kongresmenima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa američkim kongresmenima - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa američkim kongresmenima Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
Svolvel i Maloni su izrazili podršku regionalnoj inicijativi „Otvoreni Balkan“, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana.
Vučić je istakao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.
Predsednik Srbije je, takođe, ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, a posebno unapređenja ekonomske saradnje dve zemlje.
„Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD“, rekao je Vučić.
Dvojica kongresmena su rekli da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji, saopštila pres služba predsednika.
Vučić je upoznao američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije, a kongresmeni su pozdravili solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran sused, donacijama vakcina i građanima regiona.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Vučić: “Otvoreni Balkan“ će uspeti, baš zato što ga nije smislio niko osim nas
Predsednik Srbije je zahvalio Americi na dosadašnjoj pomoći u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svetu.
On je podsetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da ovaj važan jubilej adekvatno obeležimo, uprkos restriktivnim okolnostima usled pandemije.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala