Vučić odgovorio Plenkoviću

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Ko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući poruke hrvatskog državnog vrha sa obeležavanja godišnjice "Oluje" u Kninu.
"Ko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima. Neću više ni reč, osim pred kraj godine, kada budemo analizirali i upoređivali rezultate", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje u vezi sa izjavama hrvatskog predsednika i premijera koji su danas naveli da neće dozvoliti da se dovodi u pitanje legitimitet "Oluje" a Srbiji poručili odustane od jalove politike prošlosti.
Vučić je istakao da Srbija želi najbolje i najbliže odnose sa Hrvatskom, ali neće da zaboravi ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovce, ali ni "Oluju", "Bljesak", niti da se stidimo svojih žrtava, kolona izbeglih, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi.
Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživeli doneli su ovde svoje veliko krajiško srce i doprinose danas uspesima Srbije, naveo je Vučić.
"Ako je to politika prošlosti, mogu da je zovu kako hoće, ja mislim da je to politika odgovornosti i budućnosti. A ko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti - možemo da se uporedimo pred kraj godine, da uporedimo, pa neka naši građani prosuđuju i odlučuju", poručio je predsednik Srbije.
Vučić je ponovio da je Srbija uvek spremna na svaku vrstu razgovora, dogovora, saradnje.
"Ali, nemojte da nas terate da vam se izvinjavamo zbog gota što ste nam proterivali stotine hiljade ljudi, jer to drugačija Srbija, nova Srbija, promenjene političke generacije, neće da prihvati", rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala