Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Šamari“ su probudili zver – Amerikanci se prošetali do finala

© AP Photo / Eric GayAmerika košarka
Amerika košarka - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država prvi su finalisti Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su u polufinalu lako izašli na kraj sa selekcijom Australije, pobedivši je rezultatom 97:78.
U drugom polufinalu, kasnije danas, sastaju se Francuska i Slovenija, predvođena maestralnim Lukom Dončićem.
Amerikanci koje sa klupe vodi Greg Popovič, poznat po nadimku „Ludi Srbin“, doživeli su dva poraza pred same Igre, od Nigerije, i upravo Australije, dok su na startu turnira u Japanu, šokantno poraženi i od Francuske.
Armin Sinančević - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Loš dan za srpske olimpijce: Kajakaši zakazali, Sinančević bez medalje

Ti „šamari“ probudili su zver, i naterali kaznenu ekspediciju Ludog Srbina da se praktično prošeta do finala, osvetivši se Australiji za onaj poraz iz pripremnog perioda.

Ali nije sve počelo idealno po drim-tim. „Kenguri" su bolje otvorili utakmicu, prvu četvrtinu su rešili u svoju korist rezultatom 24:18, u jednom trenutku su imali i plus 15, da bi se na poluvreme otišlo sa plus tri za Australiju.
A onda je na scenu stupila „teška artiljerija“ koju poseduju Amerikanci, koji su uspeli da upropaste Australiju.
Kevin Durent bio je najefikasniji akter susreta sa 23 poena uz devet skokova i dve asistencije za 30 minuta provedenih na parketu, pratio ga je Buker sa 20 poena, dok je s druge strane bolji od ostalih bio Peti Mils, koji je brojao do 15.
Na kraju Amerikanci su slavili sa 19 poena razlike i praktično su se „prošetali“ do finala, u kojem će se sastati sa pobednikom dvoboja Francuska - Slovenija, taj meč na programu je danas od 13 časova.
Košarkašice u polufinalu Olimpijskih igara!
Australija uništila Argentinu – slede Amerikanci!
Francuzi zakucali Italijane i zakazali duel sa Lukinom Slovenijom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala