Putuj, legendo, i ostaj u kosmosu! Profesor Milinović se oprostio od svog prijatelja Lazanskog

© Sputnik / Aleksandar MilačićMomčilo Milniković i Miroslav Lazanski
Momčilo Milniković i Miroslav Lazanski  - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Profesor Katedre za naoružanje Mašinskog fakulteta u Beogradu Momčilo Milinović šokiran iznenadniim odlaskom Miroslava Lazanskog oprostio se od njega dirljivim rečima.
Milinović je često gostovao u emisijama Lazanskog u studiju Sputnjika gde su vodili uvek žustre, ali zanimljive razgovore na temu naoružanja i vojne tehnologije.
Njegove reči prenosimo u celosti:
Dragi Lazo,
Duboko sam potresen i žalostan zbog tvog iznenadnog odlaska. I dok mi naviru sećanja na naše neponovljive razgovore, hoću još jednom da ti iskažem svoje iskreno, neprolazno divljenje zbog tvoje jedinstvene predanosti prema prilično nedostupnoj i komplikovanoj oblasti, kao što je nauka i praksa razvoja naoružanja u zemlji i svetu.
Svojim požrtvovanim, kompetentnim novinarskim, višedecenijskim zalaganjem, omogućio si brojnim zainteresovanim poklonicima ove oblasti da se upoznaju sa tajnama kako velikog strateškog naoružanja, tako i tekućih konvencionalnih tehnologija, da ih prihvate i razumeju u ovom našem uzavrelom svetu i vremenu.
Bila mi je čast i lično zadovoljstvo da u tome učestvujem svojim doprinosom. U neizbrisivom sećanju ostaju mi tvoji intervjui na Sputnjiku u kojima sam učestvovao, a posebno poslednji sa kojim te ispraćamo.
Verujem da će mlađi naraštaji i poklonici nauke i tehnologije, ali i novinarstva, umeti da se nadahnu tvojim primerom.
Putuj legendo i ostaj u kosmosu! Neka ti je večna slava, dragi prijatelju!
Tvoj profesor Momčilo Milinović
Sputnjik se od Miroslava Lazanskog oprostio u emisiji u kojoj su o njemu govorili glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić, ali i brojne druge kolege novinari, kao i profesori Momčilo Milinović i Srđa Trifković:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala