Partizan u Rusiji ima samo jedan cilj

© Miroslav TodorovićPartizan Rikardo i Natho
Partizan Rikardo i Natho - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana stigli su na obalu Crnog mora, gde će u četvrtak od 18 časova, biti prvu bitku u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a rival im je Soči koji igra odlično ove sezone u Ruskoj Premijer ligi. Ipak, trener Aleksandar Stanojević je izričit – došli smo po pobedu!
Daleko od toga da će biti lako u Rusiji jer su crno-beli izvukli ubedljivo najtežeg protivnika na žrebu, to potvrđuje i peto mesto Sočija na kraju prethodne sezone. Svestan je toga Stanojević, čiji tim deluje izuzetno uigrano i moćno.
Tri vezane pobede na startu Superlige i gol-razlika 10:0, kao i dva trijumfa nad Dunajskom Stredom, takođe bez primljenog gola, potvrda su da je Partizan ekipa koja ima i „glavu i rep“.
Deluju moćno, Pantić je „namestio glavu“, postigao je efektan pogodak protiv Voždovca (4:0) iz slobodnog udarca, Bibras Natho proživljava drugu fudbalsku mladost i lucidnim potezima razigrava kompletnu ekipu, dok je za golove zadužen Rikardo Gomeš. Povratak reprezentativca Zelenortskih Ostrva ispostavio se kao pun pogodak.
Svestan je i Stanojević da je ekipa „našpanovana“ i da 11 koji su na terenu „plešu“ po njegovim notama, pa zato i ne čudi što puca od optimizma pred vruće gostovanje na obali Crnog mora.

„Došli smo u Soči po pobedu, a ukoliko to ne uspemo, želimo da ostanemo u situaciji da se na svom stadionu mi pitamo za prolaz dalje. Pozitivno je sve osim poraza i sve što nam daje šansu za plasman u naredno kolo. Naravno, možemo da budemo više zadovoljni ili manje zadovoljni, ali bitno nam je da pred svojim navijačima odlučujemo o našoj sudbini“ – izjavio je Stanojević.

Partizan je furiozno otvorio sezonu, redom su padali Proleter (4:0), Vojvodina (0:2), Dunajska Streda u dva navrata, kao i Voždovac (4:0).
„Mi smo definitivno u naletu, ali sada nas čeka novi izazov. I Streda je bila jak protivnik, a tek Soči... Reč je o ekipi koja je iz vrha tabele Premijer lige Rusije, klubu koji ima nov i moderan stadion. Definitivno nam žreb nije bio naklonjen. Oni mogu u svakom momentu da postignu gol, ali i mi smo pokazali zavidan nivo defanzive na početku sezone. Naš stil jeste da napadamo, ali bitno je da budemo čvrsti i pozadi“, oprezan je šef stručnog štaba „Parnog valjka“.
Partizan će u Rusiji biti lišen usluga Nemanje Jovića, Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića koji su povređeni, dok je Sejduba Suma nespreman i nije se našao na spisku putnika.
Po svemu sudeći, protiv Sočija bi tim Partizana trebalo ovako da izgleda: Popović - Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić, Natho – Pantić, Marković – Gomeš.
Partizan nastavio da melje – „poker“ protiv Voždovca, neka se spreme Rusi!
Ma, ovo je nemoguće – promašaj sezone u Superligi /video/
„Slaviša, trebinjski kraljević“ šokirao Milojevića – „goreo“ je Mostar /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala