Maksimir bi zbog ustaških simbola mogao „pod katanac“ za meč sa Zvezdom

© REUTERS / ANTONIO BRONICDinamo Zagreb
Dinamo Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Ne može bez skandala i provokacija iz Hrvatske! Na kvalifikacionom meču 3. kola za plasman u Ligu šampiona između Dinama i Legije na tribinama stadiona Maksimir bili su ustaški simboli. UEFA je na potezu.
Hrvatska je 4. avgusta obeležila „Oluju“, a navijači Modrih isticali su zastave, parole i simbole ozlogalšene NDH.
I pored „šahovnice" sa prvim belim poljem, koji su ustaše koristile za vreme Drugog svetskog rata, viđen je i „Što Bog da i sreća junačka“, koji su koristili hrvatski legionari koji su podržavali Adolfa Hitlera.
Utakmica između Dinamo Zagreba i Legije iz Varšave nije mogla da prođe ni bez parola posvećenih „Oluji": „Hrvatska gado, pobedu slutim, umesto plača, pevamo pesmu...“.
Očekivano, sve pomenuto ekspresno je završilo na društvenim mrežama, koje su se usijale zbog ustaških simbola i povika, te se sada očekuje reakcija Evropske kuće fudbala (UEFA), a presudno će biti šta je sve delegat susreta uneo u zapisnik.
U slučaju da usledi kazna, te da sledeći meč Dinama bude odigran bez prisustva gledalaca i da UEFA stavi „pod katanac“ Maksimir, jasno je da bi u slučaju da Zagrepčani eliminišu Poljake, a Zvezda isto učini posle revanša sa Šerifom (prvi meč 1:1), šampion Srbije bi imao olakšan zadatak da igra pred praznim tribinama u Zagrebu.
Ipak, do toga ima još puno. Ne dana, već prvo treba da se oglasi UEFA i da se vidi da li će biti kazne i kakve, a potrebno je da srpski i hrvatski šampion preskoče prepreke i domognu se plej-ofa za Ligu šampiona.
Legija sprečila slavlje u Zagrebu!
Bizaran potez Kange, očajna reakcija Borjana – Zvezda bez pobede u Beogradu
Delije u centru pažnje – maljem po Šerifu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala