Krim: Ako građani Donbasa reše da pređu u Rusiju, moraće kao mi – zajedno sa teritorijom

© Sputnik / Andrey Iglov / Uđi u bazu fotografijaPolitička mapa koja prikazuje Krim kao sastavni deo Rusije
Politička mapa koja prikazuje Krim kao sastavni deo Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da, ukoliko građani Donbasa reše da pređu u Rusiju, kao što predlaže ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, moraju to da učine po ugledu na Krim – zajedno sa teritorijom.

„Krimljani su upravo tako i uradili – ušli u sastav Rusije sa čitavim svojim poluostrvom. Nema nikakve sumnje da će na kraju i stanovnici Donbasa to učiniti. Štaviše, među delovima ukrajinske države biće mnogo regiona čiji stanovnici takođe vole Rusiju i isto će vremenom pronaći svoje mesto u njoj. Ali ne kao migranti, već zajedno sa svojom rodnom zemljom, kao pravi entiteti Ruske Federacije“, naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim rečima, svi dobro znaju da je Rusija dovela savremenu civilizaciju na Krim i Donbas kada nije bilo ni reči ne samo o Zelenskom, već i Ukrajini.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Zaharova: Kijev prešao sve crvene linije – Zelenski baca kamen razdora među narod
„I od tada Rusi žive na tim teritorijima. Oni mirno žive zajedno sa svojim susedima različitih nacionalnosti. I tako će zauvek biti. Tako da, ako negde ode, neka taj nesrećni političar Zelenski ode u njegovu dragu Ameriku. A mi ćemo živeti u svojoj zemlji, činićemo je lepšom, poboljšaćemo je, gajićemo decu i unuke koji će živeti u njoj posle nas“, dodao je.
Podsetimo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas „nikad neće biti ruska teritorija“, a onima koji vole Rusiju i žele da ta oblast uđe u njen sastav sugeriše da „traže za sebe mesto u Rusiji“.
Pripadnici bataljona Vikinzi ustaničke vojske Donjecke Narodne Republike - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Poruka iz Donjecka: Ukrajina je izgubila Donbas i Krim – i to je tek početak
Inače, Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala