Željka Cvijanović: Rusija veoma važan partner za Srpsku

© Sputnik / Dejan SimićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Rusija veoma važan partner za Srpsku i da zauzima drugo mesto među stranim investitorima, ali da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje u raznim oblastima.
„Istovremeno, naša trgovina je još na niskom nivou i u ovoj oblasti možemo razvijati naše odnose. Postoji veliki potencijal za proširenje naših ekonomskih odnosa i na tome moramo raditi. Istovremeno, naša bilateralna saradnja se razvija i u oblasti kulture, zdravstvene zaštite... koja ranije nije postojala. Veoma sam zadovoljna što su naši univerziteti uspostavili saradnju. Generalno, sve se kreće eksponencijalno, kako bi i trebalo da bude“, rekla je Cvijanovićeva za Raša tudej.
Predsednica Srpske je u intervjuu navela da je u posleratnom periodu Rusija postala jedan od najvećih investitora i ušla u proces privatizacije naftne industrije.
„Ovaj korak je mnogo značio za RS kako finansijski, tako i u smislu modernizacije samih rafinerija. Vidim mnogo mogućnosti za proširenje naše saradnje i ubeđena sam da za to postoji dobra volja sa obe strane. Postoje mogućnosti da ta saradnja bude proširena u mnogim oblastima poput infrastrukture, transportnog sistema, poljoprivrede, šumarstva, a posebno energetike, gde RS može ponuditi ogromne investicione mogućnosti", kazala je Cvijanovićeva, prenosi RTRS.
Ona je navela i da želi da Republika Srpska deluje racionalno, realno i razumno, shvatajući ko joj je pravi partner i na koga može računati.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala