U toku je četvrta industrijska revolucija: Ruski ekspert o prelomnom trenutku sadašnjeg sveta

© PixabayEkonomska diplomatija
Ekonomska diplomatija - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Novu svetsku elitu XXI i XXII veka formiraće napredne tehnologije i revolucija u energetici, smatra specijalni predstavnik predsednika Rusije za veze sa međunarodnim organizacijama Anatolij Čubajs.
Čubajs smatra da će ruska ekonomija biti suočena sa "jedinstvenim" udarom zbog nove tehnološke revolucije u svetu, ali i da se pred državom otvaraju nove mogućnosti, javlja RBK.
"Zbog jedinstvene uloge energetskog kompleksa u ruskoj privredi, njenog prirodnog i tehnološkog potencijala i geografskog položaja, udarac koji će ova revolucija naneti ruskoj ekonomiji biće podjednako jedinstven, kao što će biti i mogućnosti koje će se pred njom otvoriti", napisao je Čubajs u pismu u kojem se predlaže da se organizuje povjerljivi seminar za razmatranje ovog problema.
Specijalni predstavnik šefa ruske države naglasio je da je svetska privreda ušla u period tehnološke revolucije koja se može uporediti sa procesima sa kraja XVIII — početka XIX veka. On je ovo nazvao četvrtom industrijskom revolucijom – globalnom energetskom tranzicijom.
Nova industrijska revolucija, po njegovom mišljenju, ne razlikuje se mnogo od ranijih – iz XVIII – XIX veka. Nema razlike ni po veličini svetske privrede, niti po stepenu radikalizma. Međutim, biće mnogo brža – obuhvatiće samo 30-50 godina, zaključio je Čubajs.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala