Srbija dobija još tri brze saobraćajnice

© Foto : Youtube/Skyscrapers Construction Serbia/PrintscreenIzgradnja druge trake obilaznice oko Beograda na delu od Ostružnice do Bubanj Potoka
Izgradnja druge trake obilaznice oko Beograda na delu od Ostružnice do Bubanj Potoka - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Putevi Srbije objavili su javne nabavke za izradu planova, projekata i studija za gradnju tri brze saobraćajnice.
U pitanju su: Golubac – Donji Milanovac – Brza Palanka, Kladovo – Negotin i brza saobraćajnica Kragujevac – Mrčajevci (Gružanski koridor).
Reč je o javnim nabavkama za izradu prostornih planova područja posebne namene (PPPP), idejnih projekata i studija opravdanosti za izgradnju brzih saobraćajnica.
Brze saobraćajnice Golubac – Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo – Negotin povezaće brze saobraćajnice koja se prostire od petlje Požarevac na auto-putu Beograd – Niš, preko Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke.
Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara, prenosi portal e-Kapija.
Trasa budućeg koridora sastavljena je od budućih deonica Golubac – Kožica, Kožica – Boljetin, Boljetin – Stara Oreškovica, Stara Oreškovica – Brza Palanka i Kladovo – Negotin, navodi se u projektnom zadatku.
Vrednost posla je 500 miliona dinara, a tender ističe 7. septembra.
Drugi tender, čija je vrednost 180 miliona dinara, odnosi se na projektovanje Gružanskog koridora, za koji je, takođe, urađen generalni projekat i prethodna studija opravdanosti.
U projektnom zadatku navodi se da okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Kragujevac i Čačak, kao i opštine Knić, sa pripadajućim katastarskim opštinama na celom koridoru.
Trasa budućeg koridora ići će od planirane Severne obilaznice grada Kragujevca, a usvojena varijanta koridora se pruža preko teritorije naselja Stanovo (grad Kragujevac), kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Dragobraća i Đuriselo, sve do Vučkovice u opštini Knić. Od Vučkovice dalje kroz teritoriju opštine Knić, prolazi kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Raškovići, Dragušica, Toponica, Kusovac, Radmilović, Pretoke i Bumbarevo Brdo do naselja Bare.
Na teritoriji Čačka, usvojena varijanta prolazi kroz naseljena mesta Voljavča, Bečanj, Mrčajevci i Katrga gde se priključuje na budući Moravski koridor.
Ovaj tender ističe 6. septembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala