Selaković: Lazanski je bio čovek retke životne priče

© Sputnik / Lola Đorđević Nikola Selaković
 Nikola Selaković - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da ga je iznenadila i pogodila vest o smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog i da je njegov odlazak veliki gubitak za Ministarstvo.
“Sve nas je iznenadila i pogodila ta vest još uvek i ne verujemo da se to dogodilo. Lazanski je bio čovek retke životne priče”, rekao je Selaković za Tanjug.
Istakao je da je Lazanski bio fantastičan novinar, jer ne postoji meridijan u svetu na kome se nije našao u trenucima teških sukoba, kada su ljudi u tren oka gubili glave, dok je on odatle izveštavao za nekadašnje jugoslovenske, a potom i srpske medije.
Kako je rekao, Lazanski je bio fantastičan vojni komentator, dodajući da će njegov stil komentarisanja i izveštavanja pamtiti generacije čiji je savremenik bio.
“Čovek koji je u narednih mesec i po dana trebalo da napuni 71 godinu, a svi su, kada su čuli kada je rođen i koliko godina ima, bili zatečeni, jer nisu verovali, zato što je bio mlad duhom, odlične kondicije, dobrog izgleda, uvek vedar, veseo i nasmejan”, rekao je Selaković.
Dodao je da je Lazanski na vrhuncu svoje profesionalne karijere poneo časno zvanje - ambasadora Srbije u Rusiji, te da je imao priliku da sa njim sarađuje, prilikom poseta ruskih zvaničnika Srbiji, kao i prilikom predstavljanja naše države u Rusiji, kao i tokom zvanične posete Moskvi u aprilu ove godine.
“Ovo je za naše Ministarstvo ozbiljan gubitak. Svi smo iznenađeni, ali na kraju, kada ta iznenađenost, tuga i bol prođu ostaće ponos na činjenicu da smo ipak bili njegovi savremenici, da smo imali privilegiju da ga poznajemo i da sarađujemo sa njim”, zaključio je Selaković, koji se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti Lazanskog.
Pročitajte još:
Ambasador Srbije Miroslav Lazanski sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom prilikom predaje akreditiva - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Zbogom Lazo, otišao si kao što si živeo, kao udarna vest — kao eksplozija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala