Rusija prestigla Švajcarsku po izvozu čokolade

CC0 / Pixabay/Alexander Stein / Čokolada
Čokolada - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Udruženje za proizvodnju slatkiša „Askond“ očekuje da će Rusija prestići Švajcarsku u izvozu čokolade ove godine, saopštila je ta kompanija.
„Ruski izvoz čokolade i proizvoda od čokolade se povećao za 18,6 odsto do kraja prvog kvartala 2021. godine. S obzirom na trenutnu dinamiku izvoza, Askond predviđa da će ruski proizvođači čokolade prestići švajcarske proizvođače do kraja ove godine“, navodi se u saopštenju.
Prema podacima Međunarodnog trgovinskog centra Trejd map i agencije Komtrejd pri Ujedinjenim nacijama, na koje se „Askond“ poziva, Rusija je prošle godine bila na 11. mestu u svetu po izvozu čokolade - sa izvozom od 295,7 hiljada tona u vrednosti od 729,2 miliona dolara.
© Sputnik / Vladimir Viatkin / Uđi u bazu fotografijaZgrada fabrike „Krasni oktjabr“, gde se proizvodi „Aljonka“, najpoznatija čokolada u Rusiji
Zgrada fabrike „Krasni oktjabr“, gde se proizvodi „Aljonka“, najpoznatija čokolada u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Zgrada fabrike „Krasni oktjabr“, gde se proizvodi „Aljonka“, najpoznatija čokolada u Rusiji
Švajcarska se našla na 10. mestu sa rezultatom od 109,8 hiljada tona u vrednosti od 753 miliona dolara.
Da bi Rusija prestigla Veliku Britaniju, koja je na devetom mestu u rejtingu izvoznika proizvoda od čokolade sa rezultatom od 188,2 hiljade tona u vrednosti od 1,006 milijardi dolara, potrebno je udružiti napore proizvođača i imati ciljanu državnu podršku, objasnio je izvršni direktor „Askonda“ Vjačeslav Lašmankin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala