RFPI: Izjave iz Brisela o ruskoj vakcini za žaljenje

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPakovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da Agencija EU za lekove (EMA) nije dobila dovoljno podataka koji potvrđuju bezbednost ruske vakcine. Reagovao je Ruski fond za direktne investicije koji ističe da su takve politizovane izjave predstavnika Komisije za žaljenje.
U RFPI ističu da se proces odobrenja ruske vakcine u Evropskoj agenciji za lekove odvija na pozitivan i profesionalan način.
„Ranije su neki predstavnici EU već govorili o tome da ruska vakcina nije potrebna u EU, a takođe su širili netačne informacije o vakcini koje su u više navrata demantovali RFPI i centar ‘Gamaleja’ “, navodi predstavnik RFPI.
RFPI podseća da su svi podaci o kliničkim ispitivanjima predstavljeni u okviru inspekcije EMA i da je dobijen pozitivan signal.
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Ruski zvaničnik: U EU se politizuje skoro sve što ima veze s Rusijom, pa i vakcine
Fon der Lajen je ranije danas izjavila da EMA nema dovoljno podataka o bezbednosti ruske vakcine protiv virusa korona.
Podsetimo, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da stručnjaci Evropske agencije za lekove nisu imali primedbe na rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, prenosi „Komsomoljska pravda“.
Prema rečima Lavrova, trenutno ruska vakcina prolazi ekspertizu u Evropskom agenciji za lekove, a u proleće su evropski stručnjaci posetili medicinske institucije u Moskvi koje su uključene u ispitivanja vakcine, kao i proizvodne pogone.
Vakcina „Sputnjik Ve“(Sputnik V) dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Na današnji dan „Sputnjik Ve“ je registrovan u 68 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,7 milijardi ljudi.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala