- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Poslednji pozdrav iz Sputnjika Miroslavu Lazanskom | Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Legenda srpskog novinarstva i ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u Beogradu. Čovek tipično jugoslovenske biografije, s prijateljima od Vardara do Triglava, kao novinar prošao je sijaset redakcija, tokom decenija protutnjao brojnim svetskim ratištima, uključujući ona u bivšoj Jugoslaviji.
Intervjuisao je vojnu elitu i sa Istoka, i sa Zapada, poznavao u prste najnovije tipove oružja, izveštavao sa nosača aviona... Pred odlazak na ambasadorsko mesto vodio je autorsku emisiju u našoj redakciji „Na nišanu Lazanskog“ koja se gledala bez daha.
O tome kako ga se sećaju u emisiji Svet sa Sputnjikom govore glavna urednica Sputnjika Srbija Ljubinka Milinčić, dopisnik Novosti iz Moskve Branko Vlahović, bivši ambasador Milisav Paić, kao i kolege novinari Nataša Milosavljević, Olivera Ikodinović, profesori Momčilo Milinović i Srđa Trifković.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom 04.08.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala