Pobeda juniora Srbije nad Hrvatskom

© Foto : FIBAJuniori Srbije
Juniori Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Hrvatsku rezultatom 86:82 na turniru pod okriljem FIBA koji se održava u Skoplju.
Hrvatska je mnogo bolje počela, povela 10:0. Srbija prve poene ubacila tek pošto su prošla četiri i po minuta. Taj nešto sporiji start nije obeshrabrio Orliće koji su već do odlaska na prvi mali odmor potpuno uhvatili priključak. Hrvatska je ipak bila ta koja diktira ritam, pa i koja je uspela da do odlaska u svlačionicu, u par navrata ode i na 11 razlike, pa i da na plus deset sačeka veliki odmor (35:45).
Već u prvom napadu nastavka, Pavle Stošić je fauliran na šutu za tri poena, sva bacanja je pogodio i tako – ispostavilo se – pokrenuo seriju kojom se Srbija vratila u igru. Nadovezao se Milijašević, Milenković odigrao dobru odbranu, Radaković pogodio, Milenković nastavio seriju, da bi dva bacanja Milijaševića donela ukupno 11:0 i vođstvo Srbije, 46:45, posle nešto više od tri minuta igre u drugom poluvremenu.
Hrvatska je uspela da zaustavi nalet Srbije, odgovorila je serijom 8:0, koju nije prekinuo ni minut odmora sa klupe našeg tima. Ekipe su zatim nastavile da igraju u naletima. Nizale su se serije na obe strane. Novu u režiji našeg tima zaključio je trojkom Lazar Đoković i Srbija je opet povela – 58:57.
Ispostavilo se da je to bio samo početak. Novom serijom – ovog puta 10:2, naš tim je otvorio poslednji kvartal i distancu dodatno uvećao, da bi polovinom ovog dela igre kapital Orlića postao i dvocifren – Milijašević je pogodio trojku za 73:63.
Međutim, to nije značilo kraj otpora Hrvatske, koja je pred poslednji minut uspela da razliku spusti na samo četiri poena – 80:76. Posle tajm auta trenera Vladimira Đokića, naš rival je pokušao da dobrim faulom kupi malo vremena. Na liniji penala je završio Radaković, ubacio je oba slobodna bacanja, ali nije i potpuno otklonio opasnost. Hrvatska je desetak sekundi kasnije prišla i na samo tri razlike – 82:79. Trojku koja bi značila izjednačenje na pola minuta pre kraja, Hrvati nisu pogodili, a Milijašević sa penala definitivno otklonio opasnost.
Za razliku od prvog meča, Orlići sada nisu bili baš najprecizniji. Meč je kao najefikasniji završio Đorđe Ćurčić sa 21 poenom, ali uz šut 10-3 za tri, upisao je i pet skokova. Dvocifreni su bili još Ilija Milijašević – 19 poena i Lazar Đoković 17 poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala