Dobri dečak iz ratova: Od Lazanskog se oprostio i predsednik UNS-a Živojin Rakočević

© Tanjug / TARA RADOVANOVICNovi predsednik UNS-a Živojin Rakočević
Novi predsednik UNS-a Živojin Rakočević - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
„Lice Miroslava Lazanskog se decenijama u jugoslovenskom i srpskom novinarstvu pojavljuje između sukobljenih svetova, oružja i iz srca ratova. Dok se javlja kao ratni reporter, analitičar, ili poznavalac procesa koji potresaju svet, sve vreme se, zapravo vidi i lice dečaka koji objašnjava i pokušava da razdvoji dobro i zlo“, rekao je Rakočević.
Srpski ambasador u Rusiji Miroslav Lazanski preminuo je sinoć u 71. godini života. Od njega se oprostio i predsednik UNS-a Živojin Rakočević, koji je istakao da se upravo zbog lica dečaka koji poušava da razdvoji dobro i zlo Lazanskom verovalo i da je on imao svoju publiku i profesionalnu hrabrost da se nađe na mestima i sa ljudima koji su za većinu bili nedostupni.
© Sputnik / Radoje Pantović„Dobri dečak iz ratova“ – Miroslav Lazanski
Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
„Dobri dečak iz ratova“ – Miroslav Lazanski
„Miroslav Lazanski je dečak iz srca ratova koji nikada nije zaboravljao nepravde učinjene svojoj zemlji. U komentarima pojedinih događaja nikoga nije štedeo. Kada je bivši vođa OVKHašim Tači, na obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata u Parizu sedeo na počasnom mestu, Lazanski je tako emotivno i burno reagovao postavljajući pitanje mogu li na takav način na istom mestu sedeti poraženi i pobednici. Danas, kada je Miroslav otišao, vidimo da je on na mestu pobednika, kao profesionalac, čovek i dobri dečak iz ratova“, kazao je Rakočević za „Sputnjik“.
Pročitajte još:
Novo vozilo u Vojsci Srbije zvaće se po Lazanskom
Sećanje na Lazanskog: Dosledni rodoljub i iskreni ambasador srpske ideje
„Pamtićemo Lazanskog kao velikog rodoljuba“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala