Direktan skandal: Moskva o odluci OEBS-a da ne šalje posmatrače na parlamentarne izbore u Rusiji

© Foto : OSCE / Curtis BuddenOEBS
OEBS - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
Potpredsednik Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da prisustvo ili odsustvo posmatrača OEBS-a na izborima nikako neće uticati na njihovu legitimnost i demokratičnost. Šef Komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov kaže da je OEBS odabrao put direktnog skandala.
„Koliko znam, kvantitativna ograničenja tiču se na sve bez izuzetka posmatračke misije i povezana su isključivo sa antikovidnim merama. Štaviše, kvota Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava za (ODIHR) bila je maksimalno moguća u nastalim okolnostima, bez ikakve diskriminacije, ponavljam, koliko ja znam“, rekao je Kosačov.
Prema rečima Klimova, organizacija je sama ušla u konfrontaciju.

„Ta odluka je bila očekivana. Prema podacima komisije, ODIHR je razmatrao nekoliko opcija u pogledu posmatranja izbora u Rusiji. Na kraju je odabran put direktnog skandala, odluka je čisto politička, budući da je bilo jasno da proneće kršenja na parlamentarnim izborima u Rusiji“, izjavio je on.

S tim u vezi, poslanik Državne dume Rusije Leonid Slucki nazvao je odluku OEBS-a politizovanom i dodao da Moskvi preostaje samo da izrazi žaljenje zbog toga.
OEBS je prethodno odlučio da ne pošalje posmatrače na parlamentarne izbore u Rusiji. U saopštenju organizacije se navodi da je odluka doneta zbog „ograničenja koja su uvele ruske vlasti“.
Podsetimo, izbori za Državnu dumu Rusije zakazani su za septembar.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala