Primer San Marina pokazao EU efikasnost ruske vakcine

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Činjenica da je Evropska unija priznala kovid-sertifikate iz San Marina pokazala je čitavoj EU da ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) deluje, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Primer San Marina pokazao je čitavoj EU da vakcina deluje ako se tom pitanju ne pristupa sa politizovanim stavovima, već pragmatičnim“, rekla je portparolka tokom opšteruskog omladinskog foruma „Teritorija smisla“.

Ranije je Ruski fond za direktne investicije (RFPI), koji je zajedno sa Institutom „Gamaleja“ proizveo prvu vakcinu u svetu protiv virusa korona, saopštio da je Evropska komisija priznala kovid-sertifikate iz San Marina, gde je praktični čitavo stanovništvo vakcinisano ruskom vakcinom „Sputnjik Ve“.
S tim u vezi, portparol Višeg instituta za zdravlje (ISS) San Marina izjavio je da priznanje sertifikata San Marina od strane Evropske unije ne predstavlja priznanje ruske vakcine.
Inače, San Marino je jedna od prvih država u Evropi koja je uspela da pobedi virus koronu. Već 90 odsto stanovništva je vakcinisano, od čega je većina izabrala rusku vakcinu.
Vakcina „Sputnjik Ve“(Sputnik V) dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Na današnji dan „Sputnjik Ve“ je registrovan u 68 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,7 milijardi ljudi.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala