Predsednik ruske Dume podsetio Zelenskog na blokadu Krima: To nije ljubav, već genocid

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin prokomentarisao je reči ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o ljubavi prema Krimu i podsetio ga na blokadu poluostrva za koju je Kijev odgovoran. Kako kaže, ti potezi „nisu ljubav, već genocid“.

„Ako Zelenski pod ljubavlju smatra blokadu vodosnabdevanja Krima, energetsku, transportnu, prehrambenu i finansijsku blokadu koje je objavio stanovnicima poluostrva, to nije ljubav, već genocid“, prokomentarisao je Volodin reči ukrajinskog lidera da Krim nikada neće biti ruska teritorija, kao i da ga „ljudi koji su ga okupirali nikada neće voleti tako kao Ukrajinci“.

Predsednik ruske Dume takođe smatra da „cinične i okrutne metode“ koje Kijev koristi - možda preuzima od svojih evropskih kolega. On je kao primer naveo sećanja biografa nemačke kancelarke Angele Merkel o tome da je ona želela da ujedini zemlje EU po pitanju antiruskih sankcija, računajući da će povećanje cena hrane izazvane sankcijama dovesti do pada popularnosti ruskog predsednika Vladimira Putina.
Krim, pogled na Jaltu - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Šteta se meri milijardama: Krim će tužiti Ukrajinu zbog pet blokada poluostrva
„Planovi se nisu ostvarili. Ali šta je ovo ako nije pokušaj blokade s ciljem prehrambene krize?“, dodao je.
Prema rečima Volodina, „Zelenski bi trebalo da razmisli o tome kako da poboljša život ukrajinskih građana kako bi mogli da rade u svojoj domovini, a ne na plantažama Poljske i drugih evropskih zemalja“.
Takođe je istakao da predsednik Ukrajine „mora da zaustavi rat u Donbasu protiv sopstvenih građana“, u suprotnom „definitivno neće dočekati ljubav ukrajinskog naroda“.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u intervjuu za ukrajinsku državnu televiziju „Dom“ izjavio da Krim nikada neće postati deo Rusije. On takođe smatra da „okupatori“ (Rusi) nikada neće voleti Krim kao što ga vole Ukrajinci.
Šef Krima Sergej Aksjonov je prokomentarisao izjavu Zelenskog, rekavši da su Krimljani već osetili „ljubav“ Kijeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala