Odlični pokazatelji ruskih vakcina: Objavljena statistika obolelih nakon primanja druge doze

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa ruskom vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa ruskom vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Sve registrovane ruske vakcine protiv virusa korona efikasno štite od kovida 19, saopštio je centar „Vektor“, pozivajući se na statistiku obolelih nakon primanja obe doze vakcine vakcine.
„Na osnovu podataka dobijenih od početka vakcinacije na teritoriji Ruske Federacije pokazano je da stepen obolelih 21 dan nakon primanja druge doze vakcine iznosi 0.66 odsto za 'GamKovidVak' ('Sputnjik Ve'), 0.59 odsto za 'EpiVakKoronu' i 0.27 odsto za 'KoviVak'“, navodi se u saopštenju.
Laboratorija Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja Ministarstvo zdravlja Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Stiže peta ruska vakcina protiv virusa korona
„Vektor“ je precizirao da je među onima koji su primili jednu dozu „Sputnjika Ve“ (Sputnik V) stepen obolelih je 0.79 odsto. Što se tiče „EpiVakKorone“, taj pokazatelj je 1.3 odsto, a što se tiče „KoviVak“ – 0.93 odsto.
Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Rusija ima još tri registrovane vakcine protiv korone.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala