Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Novak se ne plaši da uđe u rovove“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Legendarna Amerikanka Kris Evert, vlasnica 18 Grend slem trofeja, stala je na stranu Novaka Đokovića, povodom brojnih optužbi zbog ponašanja u meču za bronzu, kada je jedan reket bacio u publiku, dok je drugi razbio o nosač mreže.
Nekadašnja američka teniserka Kris Evert poznata je u svetu tenisa kao osoba sa izrazitim stavom. Zna da napadne, da osudi, ali isto tako zna da pohvali ili da opravda neki postupak.
U ovom slučaju radi se o prvom teniseru Srbije i sveta, Novaku Đokoviću, koji je svoju frustraciju izbacio u dvoboju sa Pablom Karenjom-Bustom, kada je bacio i razbio reket.
Naravno, to je momentalno naišlo na brojne osude kolena, ali je Kris Evert, stala na stranu Srbina, na konto jednog tekst u kojem je autor poručio da je Novak veliki i da je ekspresno priznao sopstvenu grešku, kao i da njegova veličina treba da ga definiše.

„Odličan članak... Volim Novaka, on je čovek. Pametan je. On je evoluirao i razmišljao o poboljšanju sporta za igrače. Vraća svojoj zemlji. On priznaje svoje nedostatke. On ima strast. Ne plaši se da uđe u rovove... Počnimo da slavimo njegovu veličinu“, tvitovala je Kris Evert na konto teksta koji je izašao na "Tenis bazu".

I zaista, Novak je svestan da je pogrešio, priznao je grešku, podigao ruku i ne traži alibi. Čovek je, od krvi i mesa. Izbacilo ga je iz koloseka što je ostao bez šanse da osvoji Zlatni slem, što je priznao u izjavi posle poraza u polufinalu, kada je poručio da se oseća užasno.
Đokoviću sada preostaje da se oporavi na psihološkom, ali i fizičkom planu, pošto ima problema sa ramenom.
Ruskinja koja je pobedila Đokovića: Ostvario mi se san, bila mi je čast
Rusija osvojila i zlato i srebro, ali slavili su samo Andrej i Anastasja /video/
Otkrivena istina – zašto su Novaku izvrnute reči?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala