Ljiljana Blagojević dobitnica nagrade „Pavle Vuisić“

© Željko JovanovićLjiljana Blagojević u ulozi Vase Železnove i Suzana Lukić kao njena kći, Ljudmila Sergejevna
Ljiljana Blagojević u ulozi Vase Železnove i Suzana Lukić kao njena kći, Ljudmila Sergejevna - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Glumica Ljiljana Blagojević dobitnica je ovogodišnje nagrade „Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu, saopšteno je iz Udruženja filmskih glumaca Srbije.
Nagradu, koja se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske istorije o dobitniku, biće po tradiciji uručena na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmovi“.
Jedna od najboljih srpskih glumica filmsku karijeru otpočela je 1978. godine epizodnom ulogom u ostvarenju „Boško Buha“ reditelja Branka Bauera. Prvu glavnu ulogu odigrala je u filmu Emira Kusturice „Sjećaš se se Doli Bel“ 1981. godine, nagrađenog Zlatnim lavom na Venecijanskom filmskom festivalu.
Kao prvakinja Narodnog pozorišta odigrala je preko 60 uloga, snimila je više od 50 filmova, trenutno radi na snimanju filma i serija „Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića.
Poznata glumica koju je vest o velikom priznanju zatekla na odmoru, posle kog sledi priprema za ulogu u kriminalističkoj seriji „Ključ”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala