Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Bes srpske heroine

© AP Photo / Matthias SchraderIvana Španović
Ivana Španović - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Ivana Španović, srpska reprezentativka, bila je veoma razočarana i ljuta na sebe posle osvajanja četvrtog mesta na Olimpijskim igrama u disciplini skok udalj.
Ona nije uspela da uđe u borbu za medalje, iako je bila jedan od favorita u takmičenju.
„Kada ne uradiš ono što si planirao, onda ti je sasvim svejedno koji je plasman. Bila je ovo 'najjeftinija' zlatna medalja koja je mogla da se osvoji", rekla je Španović za RTS.
Srpska rekorderka i bronzana iz Rija je najbolji rezultat u finalu ostvarila u drugoj seriji kada je skočila šest metara i 91 centimetar, što je za devet centimetra manje nego što je skakala u kvalifikacijama.
Srpska atletičarka Ivana Španović – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Ivana Španović bez medalje!
„Nemam potrebu bilo šta da kažem – završilo se kako se završilo. Verovatno ću sutra znati šta da kažem, prvo sebi pa onda i svima ostalima. U svakom slučaju, hvala na podršci", rekla je Španović.
Podsetimo, Španovićeva je u kvalifikacijama izvela najbolji skok, tačno 7 metara, ali ovog puta nije uspela da ponovi taj rezultat.
Zlato je osvojila Nemica Malaika Mihambo koja je u poslednjoj seriji skočila 7 metara. Srebro je uzela Amerikanka Britni Ris sa 6.97. Bronzu je osvojila Ese Brum iz Nigerije koja je imala takođe skok 6.97, ali lošiji drugi skok.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
„Novak se ne plaši da uđe u rovove“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala