Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Sebić posvetio medalju preminuloj Bobani Momčilović Veličković

© AP Photo / Alex BrandonMilenko Sebić – bronzani iz Tokija
Milenko Sebić – bronzani iz Tokija - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Milenko Sebić, bronzani strelac Srbije, posvetio je medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju preminuloj koleginici i reprezentativki – Bobani Momčilović Veličković.
Sebić je u ponedeljak osvojio petu medalju za Srbiju u Tokiju, a posle najvećeg uspeha u karijeri bio je jako emotivan i odličje je posvetio Bobani Momčilović Veličković.
Pre nešto više od godinu dana Bobana se porodila u Zaječaru i imala je eklampsiju, bolest koju uzrokuje povišeni pritisak, koja joj je otkrivena u drugoj polovini trudnoće. Veličković je pet dana ostala u bolnici u Zaječaru, gde se stanje pogoršavalo i odatle je prebačena u Beograd.
Dobila je izliv krvi na mozak koji izaziva eklampsija, kada ne protekne sve kako treba sa analizama i praćenjem. Do hitnog prebacivanja u Beograd, Bobana je već bila u komi, a smeštena je u Kliničkom centru na odeljenju neurologije. Bila je u teškom stanju i lekari nisu uspeli da je spasu.

„Pet paklenih godina priprema za Tokio su urodile plodom i stvarno sam prezadovoljan jer sam uspeo da 'pobedim sebe' i osvojim medalju koju posvećujem našoj koleginici koja nije više sa nama – Bobani Momčilović Veličković“, izjavio je srpski strelac Milenko Sebić nakon osvajanje bronzane medalje u diciplini MK puška trostav 50 metara.

Sebić se osvrnuo na prethodni olimpijski ciklus.
„U Riju mi je malo nedostajalo, a bio sam baš spreman za to finale. Bilo mi je baš teško. Sada sam u glavi zacrtao rezultat za finale, kad je idelano, ali pošto je bilo vetra išlo se ispod te moje granice. To je bilo dobro, u finalu sve kreće od nule, ali mi je za nijansu bilo lakse, nego u kvalifikacijama, malo sam se rasteretio“, rekao je Sebić srpskim izveštačima u Tokiju.
On je dodao da verovatno još nije svestan uspeha i podsetio na poslednji hitac u kojem je pogodio „desetku“.
„Znao sam da mi je to odlučujući metak, Norvežanin (Jon-Herman Heg, prim.aut) je bio 0,7 iza mene. Brzo sam pucao i kada sam pogodio, to je bilo to“, kroz osmeh je rekao Sebić i podsetio da se dešavaju momenti kada se promaši meta, kao što je to danas uradio Ukrajinac Sergej Kuliš i otkrio da se i njemu desilo slično na finalu Svetskog kupa u Bolonji.
Srpski strelac Milenko Sebić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Nestvarna greška Ukrajinca koja je pogurala Sebića ka bronzi
Srpski strelac Milenko Sebić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Sebić upucao bronzu!
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Damir Mikec upucao prvu medalju za Srbiju! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala