Dodatne snage iz 10 gradova upućena na Mokru Goru: Vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom /video/

© Sputnik / Dušan RadivojevićPožar u okolini Tivta
Požar u okolini Tivta  - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore, kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je juče posle podne zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.
Kako je sinoć rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.
"Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugrožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić.
On je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.
U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.
S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.
Na stadionu Kotroman u toku je postavljanje bazena za akumulaciju kapaciteta 18.000 litara vode koji će služiti za vodosnabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara.
Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva kojima je trebalo da se vatra sa svih strana stavi pod kontrolu i da se lokalizuje požar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala