Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Nije moglo bolje za Rusiju“

© AP Photo / Seth WenigAnastasija Pavljučenkova i Andrej Rubljov
Anastasija Pavljučenkova i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Andrej Rubljov i Anastasija Pavljučenkova, ruski teniski par koji se okitio zlatnom olimpijskom medaljom u konkurenciji mešovitih dublova, ispisao je jednu od najlepših priča u Tokiju.
Rubljov i Pavljučenkova su savladali zemljake, Aslana Karaceva i Elenu Vesninu u velikom finalu, pošto su prethodno kroz spektakularne mečeve stigli do prilike da se bore za najsjajnije odličje.
Rubljov je konstatovao da su Olimpijske igre videle istorijsko finale.
„Nije moglo bolje da bude za nas, za Rusiju. Ovo je kao film i Nastja i ja ćemo ga gledati do kraja života“, naveo je Rubljov.
Sjajni ruski teniser je preneo i kako je izgledao momenat u kom je shvatio da je olimpijski prvak.
„Ceo život mi je prošao pred očima, kako sam odrastao, kako sam trenirao, kako sam gledao Olimpijske igre... I to se nama sada desilo sve... Totalna euforija!“, istakao je Rubljov.
Njegova partnerka je bila prepuna emocija posle finala.
„Ovo je san koji je postao stvarnost. Andrej i ja nemamo previše iskustva u mešovitim dublovima, nikada nismo igrali zajedno. Osetili smo pritisak u prvom meču, ali je posle toga sve bilo bolje. Svidela mi se Andrejeva energija u finalu, njegov stav nam je pomogao da pobedimo. Uvek postoji faktor sreće, ali svi delovi slagalice moraju da se poklope“, istakla je Pavljučenkova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala