Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Tata, patriotizam je mnogo jak u mom srcu“ – Srđan Đoković otkrio emotivnu prepisku sa Novakom

© Sputnik / SputnjikSrđan Đoković, otac Novaka Đokovića
Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Srđan Đoković, otac Novaka, najboljeg tenisera sveta, otkrio da je savetovao sina da ne ide na Olimpijske igre i da posle odgovora koji je dobio nije mogao da se snimiri neko vreme – od ponosa.
Novak je posle osvajanja Vimbldona izjavio da ne zna da li će ići na Olimpijske igre zbog rigoroznih mera organizatora. Uzeo je nekoliko dana, odmorio i odlučio je da ide uz izjavu da je patriotizam prevagnuo.
To je rekao i Srđan Đoković koji je u podkastu „Biznis priče“ otkrio prepisku sa sinom pre nego što je Novak otišao u Tokio.

„Ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet karantin... Bez gledalaca to nije Olimpijada. Voli te tata“.

Potom je usledio odgovor najboljeg tenisera na svetu.
„Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Hteo sam da uzmem ova tri-četiri dana da osetim kako mi je telo, itd... Uvek se brzo oporavim, to nije neki veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me. Kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se“.
Srđan je nastavio u dahu da prepričava.
„Posle ove prepiske sa njim ostao sam zatečen i nisam mogao da se smirim ko zna koliko vremena od uzbuđenja i ponosa, jer je to izgovorio moj sin, a to je naučio u svojoj kući gde je patriotizam iznad svega“.
Novak Đoković nažalost nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama, poražen je u meču za bronzu od Pabla Karenja Buste, dok u dublu zbog povrede nije mogao da nastupi.
I, pored ne osvajanja medalje, Srbija i Srbi ponosni su na svog najboljeg sportistu svih vremena što je otišao u Tokio i branio crveno-plavo-bele boje.
Inače, Srđan Đoković je pre nekoliko meseci bio gost Sputnjika za koji je pričao o patriotizmu, sinu, Kosovu...
Đoković je povređen: Izvini Srbijo, žao mi je Nine, igrao sam pod lekovima!
Košmaran kraj za Đokovića – ništa ni od bronze
Legenda poslala poruku Novaku: Glavu gore, ti si primer olimpijskog šampiona!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala